Boek Raveleijn tien weken in de top-15

28-06-2011 in Archief

Het spannende jeugdboek Raveleijn van Paul van Loon staat al tien weken in de landelijke kinderboeken top-15 en heeft zelfs enkele weken in de Bestseller Top 60 gestaan. Dat blijkt uit cijfers van de GfK Group, één van de grootste marktonderzoekbureaus. Het boek werd begin april tegelijk met de gelijknamige parkshow in de Efteling gelanceerd en staat sindsdien onafgebroken in de bestsellerlijsten. Volgens de laatste cijfers van de Efteling is het boek ook in het attractiepark populair. Het ligt daarmee in lijn met de 12-delige televisieserie Raveleijn die in de maand juli wegens succes wordt herhaald bij RTL 4.
Raveleijn is gebaseerd op een verhaal van de Efteling en Paul van Loon. De bekende schrijver verwerkte het verhaal tot een 246 pagina tellend boek (uitgeverij Leopold) met een duidelijk moraal: vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard moeten samenwerken en hun persoonlijke talenten gebruiken om de strijd met de wrede overheerser aan te gaan en het kwaad te overwinnen. Het grote eindgevecht tussen de vijf ruiters en het mechanische wezen Draconicon vormde het uitgangspunt voor de parkshow in de Efteling.

Zwaard en kruisboog

Naast het boek blijken ook het speelgoedzwaard van Thomas en de kruisboog van Maurits in trek te zijn bij kinderen. Het boek en de overige merchandise is verkrijgbaar in de winkels en mobiele verkooppunten in de Efteling. In de webshop is ook een deel van het Raveleijn-assortiment te koop. Er zijn plannen om in het najaar een speciale editie van de serie op DVD uit te brengen. De 12-delige televisieserie was vanaf februari 2011 te zien bij RTL 4. Wegens succes wordt de serie tijdens een uitzendmarathon in juli herhaald. Raveleijn wordt momenteel wekelijks op zaterdag uitgezonden bij Omroep Brabant.

Bron: Efteling