Een nieuw sprookjesachtig Eftelingjaar!

01-01-2010 in Archief

Wonderplein.nl Schildje (Kerst)Een nieuw Eftelingjaar is aangebroken. Een jaar waarin we als Eftelingliefhebbers naar veel dingen uit kunnen kijken. Zo opent komende lente ‘De Sprookjesboom’ in het Sprookjesbos; de eerste keer dat een Efteling mediaproductie uitgangspunt is voor een nieuw sprookje in het Sprookjesbos. Ook opent de Efteling als alles meezit op 1 juli 2010 de nieuwe houten racer-achtbaan ‘Joris en de Draak’, waarin telkens twee treintjes tegen elkaar zullen racen als drakenjagers met het doel de moerasdraak te verjagen. Het nieuwe jaar wordt voor de Efteling tevens een belangrijk jaar omdat de Efteling in 2010 voor het eerst in haar geschiedenis het hele jaar geopend zal zijn. Al met al dus zeker een spannend jaar voor de Eftelingliefhebber.

Ook het jaar dat wij nu achter laten ons laten was een belangrijk jaar voor de Efteling. Afgelopen jaar was qua bezoekersaantallen een absoluut hoogtepunt, zeker vier miljoen bezoekers betraden in 2009 volgens directievoorzitter Bart de Boer de magische poorten van de Efteling. Ook werd het sprookje ‘Assepoester’ toegevoegd aan het Sprookjesbos, nadat bleek dat dit een van de sprookjes was die de bezoekers het liefst zouden zien verschijnen in het Sprookjesbos. In de laatste maand van 2009 opende de Efteling daarbovenop ook nog eens een nieuw station en restaurant voor het Ruigrijk, namelijk ‘Station de Oost’, maar ook opende de Efteling in deze maand, om precies te zijn op 11 december, Efteling Bosrijk, de grootste investering van de Efteling tot nu toe. Maar liefst 52 miljoen euro werd uit de Eftelingse schatkisten gehaald om dit landgoed van zeventien hectare vanaf de grond op te bouwen.

In dit nieuwe jaar hoopt Wonderplein.nl jullie allemaal op de hoogte te kunnen houden van het laatste Eftelingnieuws en haar aanbod op de website verder te verbreden zodat wij kunnen uitgroeien tot een belangrijke Efteling-community.

Wij wensen jullie allemaal alvast een Sprookjesachtig Jaar en hopelijk zien we jullie vaak op Wonderplein.nl!