Efteling bedrijfskleding genomineerd voor fashion award

19-03-2010 in Archief

Nominaties Corporate Fashion Award 2010 zijn bekend

De bedrijfskleding van de Efteling is genomineerd voor de Corporate Fashion Wear Award 2010.  Vanaf begin dit seizoen zal het Efteling personeel de nieuwe werkkleding dragen die bij de kick-off van het nieuwe seizoen aan het personeel werd voorgesteld, maar nu al is de Efteling genomineerd voor een fashion award.

Vakjury heeft bepaald

Alle ingezonden collecties zijn beoordeeld door de jury. In elk van de vijf categorieën die de Corporate Fashion Award telt zijn er drie collecties genomineerd. In de categorie Workwear zijn dit Seat van het bedrijf Lavans, Bosch Car Service van Company Fits en Welzorg Nederland van Betiva B.V. In de categorie Corporate Fashion Wear zijn dit T-Mobile van Emergo Textile Projects, Van der Valk van De Berkel B.V. en De Efteling van Reckless Design B.V. In de categorie Casual Corporate Wear zijn dit Bavaria van State of Art Corporate Fashion B.V., Rituals van Company Fits en Kon. Schouwburg Den Haag van Company Fits. In de categorie Medical Wear zijn dit Evean Eduard Douwes Dekker van Basis Bedrijfskleding / De Berkel, Ziekhuisgroep Twente ZGT via CleanLease Fortex van Kwintet KLM Kleding NV/Lonneker en Adelante Zorggroep via Rentex Awe Steinvan Kwintet KLM Kleding NV/Lonneker. Binnen de nieuwe categorie Best Brands zijn de genomineerden T’RIFFIC van Schijvens Confectiefbriek BV, Mascot Workwear van Mascot en BP Workfashion van Bierbaum & Proenen GmbH & Co Ag.

De uiteindelijke winnaars van de zesde Corporate Fashion Award 2010 worden gekozen door een deskundige jury. Tijdens een spetterende dinnershow worden de genomineerde collecties geshowd op de catwalk. Dit jaar bestaat de vakjury uit: Nannet van der Kleijn adjunct-directeur Amsterdam Fashion Institute (AMFI), Leanne Bogers (communicatiebureau CLEV) en Paul Schulten (Couturier). Deze deskundigen op het gebied van mode en communicatie, beoordeelde de inschrijvingen van de nominaties kritisch vanuit hun specialisatie.

In eerste instantie dienen de collecties er stylish verantwoord uit te zien, modern maar toch zakelijk. Daarnaast spelen comfort en kwaliteit een belangrijke rol. Corporate kleding dient ‘prettig’De zesde editie van de CFA is een initiatief van de brancheorganisatie
Holland Career & Workwear (HCW), ledengroepering van MODINT
dé ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel.
te zitten, comfortabel gedurende het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden, en moet tegelijkertijd tegen een stootje kunnen. Tot slot dient het geheel herkenbaar te zijn voor de organisatie, met andere woorden representatief. Op basis van deze criteria wordt per categorie een winnaar benoemd, die gedurende de Corporate Fashion Award kenbaar wordt gemaakt.

De CFA 2010 wordt gepresenteerd door Jack van Gelder, bekend als sportverslaggever voor de NOS voor verschillende EK’s, WK’s en de Olympische spelen. Maar in het verleden ook als presentator bij de TROS voor onder andere het programma Te land, ter zee en in de lucht.

Bron: Corporate Fashion Wear Award