Efteling productie genomineerd voor prestigieuze internationale kindermedia award

06-12-2011 in Archief

Sprookjes van Klaas Vaak naast Sesamstraat in KidScreen selectie

De unieke productie ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ is afgelopen week door het internationale instituut en vakblad KidScreen genomineerd voor een award in de categorie ‘Best non-animated or mixed series preschool’. In de 10-delige kinderserie die begin 2010 werd uitgezonden bij de KRO, vertelt Klaas Vaak sprookjes aan de hand van zandtekeningen.

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, reageert enthousiast: “We maken wederom kans op een belangrijke prijs met één van onze mediaproducties, daar zijn we ongelooflijk trots op. ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ is onderscheidend in kwaliteit en een bijzonder format voor deze doelgroep, dat blijkt ook uit deze internationale erkenning. Eerder dit jaar kreeg onze jeugdserie Raveleijn al de Cinekid Kinderkast publieksprijs, een belangrijke nationale prijs. De KidScreen nominatie betekent dat we nu ook een speler aan de internationale top zijn.”

In de kinderserie ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ ziet de kijker hoe Klaas Vaak in de werkkamer van zijn zandkasteel met magische zandtekeningen de mooiste sprookjes tot leven brengt. De serie is geproduceerd door Efteling Media, in samenwerking met The Media Brothers (voorheen studio L2). Na uitzending bij de KRO is ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ uitgerold in diverse andere landen binnen en buiten Europa.

Naast ‘Sprookjes van Klaas Vaak’ werden ‘Sesamstraat’ van Sesame Workshop en ‘Driver Dan’s Story Train’ van TwoFour54 en 3Line Media genomineerd in de categorie ‘Best non-animated or mixed series preschool’. Een internationale vakjury met juryleden van o.a. Cartoon Network, BBC, Disney, Nickelodeon, etc. zal de genomineerden uiteindelijk beoordelen en een winnaar kiezen. De uitreiking van de prestigieuze prijzen vindt plaats tijdens het jaarlijkse KidScreen Festival, op 9 februari 2012 in New York (Verenigde Staten).