Entreeprijs Efteling gestegen, maar minder sterk dan landelijk gemiddelde

11-05-2014 in Archief

Uit onderzoek van Uitmetkorting.nl blijkt dat veel Nederlandse pretparken dit jaar wederom de prijzen verhogen. Dat geldt ook voor de Efteling. De prijs van een toegangskaartje aan de kassa is in 2014 50 cent duurder dan vorig jaar. Je betaalt nu 35 euro voor een bezoekje aan het park. Koen Sanders, manager communicatie van het park, zegt daarover: “De verhoging komt enerzijds en voornamelijk voort uit indexatie en is anderzijds te verklaren omdat de Efteling steeds groter geworden is, met bijkomende kosten voor onderhoud. We blijven daarnaast met groot onderhoud aan attracties als Droomvlucht en Piraña ons erfgoed oppoetsen. Daarnaast presenteert Aquanura vanaf 1 april aanstaande een nieuwe watershow: De Tweede Efteling Symfonie.”

De kortingssite becijferde dat, wanneer wordt gekeken naar de entreeprijzen van volwassenen in het hoogseizoen, de Nederlandse attractieparken hun prijzen gemiddeld met 1,5 procent verhoogden. Opvallend hierbij is dat de Efteling onder dit landelijke gemiddelde van 1,5 procent blijft, terwijl de entreeprijs van de Efteling vorig jaar nog met 5% steeg.

Algemene inflatie en investeringen in nieuwe attracties worden door veel parken aangewezen als verklaring voor de prijsstijgingen. Zo opende parken zoals Toverland afgelopen jaar een nieuw themagebied met acht nieuwe attracties en bracht Duinrell enkele verbeteringen aan in het Tikibad.