Filmopnames Pieflos de oksellikkende heks in Efteling Bosrijk en Spookslot

24-12-2009 in Archief

Op 2 januari gaat in Z@PPLIVE de griezelfilm Pieflos de oksellikkende heks in première. Het bijzondere aan deze korte film is dat een aantal scènes zijn opgenomen in de Efteling. Zo zijn er opnames gemaakt in het Spookslot, maar ook in Efteling Bosrijk.

Schrijver Paul van Loon, die tevens het verhaal achter Raveleijn in samenwerking met de Efteling schrijft, startte in oktober samen met het ‘Junior Griezelgenootschap’ een wedstrijd. De bedoeling was dat kinderen hun eigen griezelverhaal gingen schrijven voortbordurend op een begin dat werd geschreven door Paul van Loon.

Deodorantmonster Pieflos

Tijdens de uitzending van Z@PPlive op 7 november 2009 kwamen drie griezelschrijvers langs. Uit deze drie schrijvers maakte schrijver Paul van Loon de winnaar bekend. Het griezelverhaal van de dertienjarige Marieke Lam werd uiteindelijk verfilmd. In het verhaal van Marieke moet het deodorantmonster Pieflos bestreden worden. Dit keer gebruikt de hoofdpersoon geen vuur, wapens of knoflook, maar deodorant! Paul van Loon: “Het verhaal van Marieke is heel erg griezelig en tegelijkertijd grappig. Ze bestrijdt de Pieflossen met deodorant, een origineel wapen. Humor en spanning samen in één verhaal.”

Heks bij Spookslot

Uitzending

Pieflos de oksellikkende heks is op zaterdag 2 januari bij Z@PP
(Nederland 3) te zien om 9:00 uur.

Bron afbeelding en kerninformatie: Z@pp