Geitje Benjamin Bèèèèh, de Efteling-cover van Kuikentje Piep, van Youtube verwijderd

14-01-2013 in Archief

KAATSHEUVEL – Youtube heeft de cover verwijderd die de Efteling maakte van het razend populaire liedje Kuikentje Piep. De Italiaanse productiemaatschappij Globo Records heeft de auteursrechten geclaimd. Zo is op de website te lezen. 

Kuikentje Piep is de Nederlandse vertaling van het Italiaanse liedje Il Pulcino Pio. Het kuikentje is bedacht door radiozender Radio Globo in Italië. Daar heet het vogeltje Pulcino Pio.

Sprookjesbosbewoners
De Efteling maakte vorige week van het bekende liedje haar eigen versie: Geitje Benjamin Bèèèèh. In de aanstekelijke videoclip komen bekende figuren uit het sprookjesbos voorbij, zoals de Grote Boze Wolf, Assepoester en Ezeltje Strek. Het filmpje werd binnen enkele dagen 80.000 keer bekeken.

De Efteling reageerde maandag verbaasd op verwijdering van de cover en zoekt uit waarom dat is gebeurd. Volgens de Efteling gaat het om een ludiek bedoelde actie. “We zijn ons van geen kwaad bewust. De rechten van het oorspronkelijk Braziliaanse kinderliedje liggen niet bij de Italiaanse productiemaatschappij.”

De Efteling verwacht dat het filmpje snel weer op youtube te zien is.

Bron: Omroep Brabant