Grote belangstelling Sound of Music tournee

14-01-2010 in Archief

Sound of MusicVoor het aankomende tournee van de musical Sound of Music (zie ook het nieuwsbericht ”Sound of Music verlaat Efteling voor tournee”)  zijn binnen vijf al dagen twintigduizend kaarten verkocht. In de speelsteden Rotterdam (nieuwe Luxor Theater – 14 tot en met 25 april), Breda (Chassé Theater – 28 april tot en met 2 mei), Amsterdam (Koninklijk Theater Carré – 5 tot en met 16 mei), Groningen (Martiniplaza – 19 tot en met 30 mei) en Apeldoorn (Schouwburg Orpheus – 2 tot en met 13 juni) is  enthousiast gereageerd op de komst van de musicalklassieker.

Nog geen afscheid

Olaf Vugts van Efteling Theaterproducties: “Onze samenwerking met V&V Entertainment rondom The Sound of Music is al enkele jaren gaande en we zijn blij dat we nog geen afscheid van de productie hoeven te nemen als die hier in Theater de Efteling stopt. Efteling Theaterproducties en V&V staan garant voor kwaliteit en het voelt goed om dat dicht bij de mensen te brengen. Het is mooi om schouder aan schouder het land in te trekken.”

Overdonderende start

Albert Verlinde is namens V&V Entertainment tevreden over de overdonderende start van de kaartverkoop: “We hebben samen met Efteling Theaterproducties een risico genomen met het verkassen van The Sound of Music. De productie staat vast in Theater de Efteling tot en met het einde van deze maand en gaat dan naar België. Bij dergelijke grote producties wordt normaal gesproken meer dan een jaar van tevoren aangekondigd dat die productie een tournee gaat doen. Bij ons zit er slechts drie maanden tussen de eerste aankondiging en de première van de tournee. Dat is kort, maar in dit gouden jubileumjaar, blijkt eens te meer dat The Sound of Music nog niets aan kracht heeft ingeboet.”

The Sound of Music ging op 28 september 2008 in première in Theater de Efteling. Sinds de première werden inmiddels 370 voorstellingen gespeeld. Die vonden in 2009 ook gedeeltelijk in Antwerpen plaats, na een zoektocht naar de hoofdrolspeelster in het Vlaamse TV-programma Op zoek naar Maria. Ook het succes in Vlaanderen krijgt een vervolg met voorstellingen in Antwerpen en Gent in maart en april, waar de hoofdrollen worden gespeeld door Deborah De Ridder en Peter Van De Velde. In Nederland en Vlaanderen zijn, met de nieuwe verkoop van afgelopen dagen, bijna 375.000 kaarten verkocht. Dat, gecombineerd met de lange looptijd van de productie, zorgt er voor dat The Sound of Music de meest succesvolle productie van Efteling Theaterproducties, Albert Verlinde en Roel Vente ooit is.

Verhaal

Het verhaal gaat over de levenslustige Maria Rainer van het Nonnberg klooster, die door moeder-overste naar het huis van kapitein Von Trapp wordt gestuurd om gouvernante te worden van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes.

Bron: de Stentor en Theaterparadijs