Opnamen in Efteling opgeschort na ongeluk A59

02-10-2010 in Archief

Opnamen van het nieuwe RTL8-kinderprogramma De Schatkamer in de Efteling zijn vandaag opgeschort nadat bleek dat enkele van de deelnemers waren betrokken bij het ongeval op de A59.

Een woordvoerder van het attractiepark heeft dat vandaag desgevraagd gezegd.

Een vrouw en drie kinderen zijn vanochtend omgekomen door een ongeval tussen twee vrachtwagens en een personenauto op de A59, ter hoogte van Sprang-Capelle.

Een vierde kind heeft de botsing wel overleefd. Dat zou zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen zijn gebracht.

De slachtoffers maken deel uit van meerdere gezinnen. Hun identiteit is nog niet bekend.

De personenauto raakte tussen twee vrachtwagens geklemd. Volgens de politiewoordvoerster is een van de vrachtwagenchauffeurs lichtgewond geraakt. Om welke chauffeur het gaat is onbekend.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond tien uur. De A59 is in de richting van Den Bosch afgesloten. Het technische onderzoek van de politie is afgerond. Ook wordt de weg weer vrijgemaakt. Volgens de ANWB gaat de A59 rond 16.00 uur weer open voor het verkeer. Voor de hulpverleners is bedrijfsopvang en Slachtofferhulp ingeschakeld.

In het programma De Schatkamer van het nieuwe RTL Telekids doen kinderen vanuit een televisiestudio in de Efteling in verschillende teams mee aan een quiz met activiteiten in het park. Het programma zou maandag voor het eerst te zien zijn, maar wordt een week uitgesteld. Uit respect voor de nabestaanden doet het park geen mededelingen over de rol van de verongelukte kinderen in het programma.

Bron: PZC