Persbericht Efteling: De Efteling voortaan 365 dagen per jaar open

01-04-2010 in Archief

Eeuwig schrijvende pennenveer symboliseert jaarrond openstelling

Vanochtend om klokslag 10.00 uur openden de poorten van de Efteling, om voor eeuwig open te blijven. Onder het toeziend oog van alle Sprookjesbosbewoners en zo’n 400 eerste bezoekers zette Bart de Boer, voorzitter van de directie, de eeuwig schrijvende pennenveer in beweging. Deze pennenveer vormt een tastbaar monument voor de jaarrond openstelling van de Efteling, want: ‘Zolang de pennenveer blijft schrijven, zal de Efteling voor altijd open blijven’. Direct daarna vertelde Sprookjesboom in het Sprookjesbos zijn eerste verhaal. De sprookjesbosdieren, Specht, Eekhoorntje en Konijntje hielpen hem daarbij. De 13 meter hoge boom wortelt tegenover het Meisje met de Zwavelstokjes en maakt vanaf vandaag 365 dagen per jaar praatjes met bezoekers.

<a title=”De Eeuwig Schrijvende Pennenveer. De Efteling is vanaf nu 365 dagen per jaar open!” rel=”lightbox” href=”http://lh4.ggpht.com/_joACfyicmRg/S7Y__aCYcLI/AAAAAAAAANA/phb4zmBFrus/s720/Pennenveer.png”><img class=”alignleft size-full ” title=”De Eeuwig Schrijvende Pennenveer. De Efteling is vanaf nu 365 dagen per jaar open!” src=”http://lh4.ggpht.com/_joACfyicmRg/S7Y__aCYcLI/AAAAAAAAANA/phb4zmBFrus/s720/Pennenveer.png” alt=”De Eeuwig Schrijvende Pennenveer. De Efteling is vanaf nu 365 dagen per jaar open!” width=”500″ height=”
” /></a>

De Eeuwig Schrijvende Pennenveer. De Efteling is vanaf nu 365 dagen per jaar open!
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Spoiler: als je op lees meer klikt, zal een foto van de Sprookjesboom in het Sprookjesbos verschijnen. Er staat op de betreffende pagina alleen een foto van Sprookjesboom en geen extra informatie.