Persbericht Efteling: Efteling Hotel omgetoverd tot luchtkasteel

29-09-2011 in Archief

Vanavond werd om klokslag 20.00 uur, met een druk op de knop, de nieuwe buitenverlichting van het Efteling Hotel in werking gesteld. Na het renovatieproject van het interieur, is nu ook het exterieur aangepast aan het thema ‘Luchtkasteel vol Sprookjes’.

In totaal werd de gevelverlichting van 7.500 gloeilampen en 32 halogeen lampen met een totaal vermogen van 8.000 Watt vervangen voor duurzame LED-verlichting met een totaal vermogen van 2.000 Watt*. De nieuwe lichtbak aan de voorzijde van het Efteling Hotel is een echte blikvanger geworden, met een nieuw duurzaam vermogen van 600 Watt in plaats van de eerdere 3.000 Watt. Met de totale aanpassing van de verlichting is een zweefeffect gecreëerd, waardoor de torens van het hotel los lijken te komen van de grond. Daarnaast past het luchtige, frisse en onderhoudsvrije ontwerp goed bij de 98 comfortkamers en 8 etages van het Efteling Hotel die eerder dit jaar vernieuwd zijn.

Het Efteling Hotel geldt als baken langs de N261 en is voor bezoekers die op weg zijn naar het attractiepark, veelal de eerste ontmoeting met de Wereld van de Efteling.