Persbericht Efteling: Efteling illustraties Anton Pieck nu ook in Delfts blauw

28-02-2012 in Archief

In 2012 bestaat de Efteling 60 jaar. Speciaal voor dit jubileum hebben de meesterschilders van Royal Delft een handgeschilderde collectie gemaakt die gebaseerd is op de illustraties van Anton Pieck. De nostalgische tekeningen van diverse figuren uit het Sprookjesbos worden volgens eeuwenoude tradities volledig met de hand op producten als tegeltjes, borden en bekers geschilderd. De producten kunnen ook besteld worden voorzien van een persoonlijke tekst en vormen op die manier een bijzonder aandenken aan de Efteling.

De Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft, opgericht in Delft in 1653, is de leidende fabrikant van traditioneel handgeschilderd Delfts blauw aardewerk. De Efteling begon als een Sprookjesbos met 10 sprookjes in 1952, maar is inmiddels uitgegroeid tot een Wereld vol Wonderen waar jaarlijks 4 miljoen bezoekers ontsnappen uit de werkelijkheid van alledag.

De bijzondere Delfts blauwe sprookjescollectie is te koop in de Efteling, in het Royal Delft museum in Delft, de winkel van Royal Delft in Amsterdam en online via de webshop op www.efteling.com.