Persbericht Efteling: Tekstschrijvers.nl en de Efteling schrijven verhalenwedstrijd voor kinderen

25-05-2010 in Archief

Joris en de DraakDit voorjaar organiseert het bureau Tekstschrijvers.nl, in samenwerking met de Efteling, een wedstrijd verhalen schrijven voor kinderen tussen 8 en 13 jaar. De schrijftalentjes schrijven een eigen verhaal dat in onze tijd speelt, gebaseerd op het sprookje Joris en Draak.Een jury van ervaren schrijvers, onder leiding van Joris Lutz, beoordeelt de inzendingen op originaliteit en schrijfstijl. Met dit initiatief ondersteunt de organisatie ontluikende schrijftalenten en wordt een positief beroep gedaan op de creativiteit van kinderen.

Onderschat de jeugd niet

Als tekstbureau ondersteunt Tekstschrijvers.nl graag ontluikende talenten. Door het opleiden van jonge schrijvers in eigen dienst en door het geven van schrijftrainingen aan derden. En nu dus ook door het organiseren van een schrijfwedstrijd voor kinderen. “Onderschat de jeugd niet,” voegt directeur Arjan Degelink toe. “We horen regelmatig geluiden dat de schrijfvaardigheid van kinderen tegenwoordig slecht is. Dat is niet onze ervaring. Wij zien veel creativiteit en originaliteit. Wij geloven in jonge mensen. Daarom willen we graag alle jeugdige schrijftalenten in het zonnetje zetten. Ook bedoeld als positief signaal naar het onderwijs, een sector waar wij als tekstbureau veel in werken.”

Nieuwe attractie in de Efteling

Joris en de Draak, het eeuwenoude sprookje dat als basis dient voor deze wedstrijd verhalen schrijven, wordt op dit moment in de vorm van een nieuwe houten racer-achtbaan verwezenlijkt in de Efteling. De nieuwe achtbaan die 1 juli opent, is strijdtoneel van de legendarische Joris, die op een slimme en dappere wijze de Draak versloeg en daarmee een held werd. De thema’s uit het verhaal van Joris en de Draak; dapperheid, slimheid en snelheid, gelden als basiselementen voor de verhalen en dienen vertaald te worden naar de moderne tijd. Hoe ben je slim en dapper in 2010? Welke helden hebben we op dit moment?

Joris en de Draak; vanaf 1 juli in de Efteling

Spelregels en voorwaarden

De inzendingen van de kinderen worden beoordeeld door een jury van ervaren schrijvers onder voorzitterschap van Joris Lutz, bekend als acteur en kinderboekenschrijver. De jury selecteert de spannendste, origineelste en best geschreven verhalen. Hoofdprijs: een bezoek aan de Efteling met overnachting voor de winnaar met zijn/haar gezin in het nieuwe vakantiepark Efteling Bosrijk. Meedoen met de wedstrijd is vrij voor alle kinderen tussen 8 en 13 jaar en de verhalen kunnen tot eind juni worden ingezonden. Kijk voor alle spelregels van de wedstrijd en voor meer informatie op www.tekstschrijvers.nl.