Spannende nieuwe jeugdserie ‘Raveleijn’ bij RTL 4

11-02-2011 in Archief

Spannende nieuwe jeugdserie ‘Raveleijn’ bij RTL 4

RTL 4 komt met een nieuwe jeugddramaserie van eigen bodem. Vanaf zaterdag 26 februari kan de kijker twaalf weken lang de spannende avonturen volgen van vijf kinderen die via een geheimzinnige poort Raveleijn ontdekken, een oeroude stad uit de andere wereld. Dit indrukwekkende verhaal is bedacht en geschreven door de Efteling en Paul van Loon, de bekendste kinderboekenschrijver van Nederland en tienvoudig winnaar van de Nederlandse Kinderjury.

De hoofdrollen in Raveleijn worden vertolkt door onder andere Babette van Veen (moeder Woudenberg) en Hugo Haenen (wrede Graaf Olaf Grafhart). De regie is in handen van Anne van der Linden (Blauw Blauw, Wilhelmina en Shouf Shouf!). Sander de Regt (Sprookjesboom en Foeksia de Miniheks) is verantwoordelijk voor het scenario.

Het verhaal
Het gezin Woudenberg, bestaande uit vader, moeder en hun vijf kinderen Thomas, Maurits, Joost en de tweeling Emma en Lisa, verhuist van de stad naar een oude herberg aan de rand van een bos. De kinderen ontdekken daar met behulp van raven een geheimzinnige oude stadspoort waarop een cryptische tekst verschijnt: Waar Raven Ruiters zullen zijn. Zodra zij door deze poort stappen, veranderen de kinderen in volwassen ruiters en de raven veranderen in prachtige paarden. Zo komen ze in een andere wereld terecht waar de oeroude stad Raveleijn ligt. Graaf Olaf Grafhart regeert daar met ijzeren hand en wordt bijgestaan door monsterlijke wezens, de zogenaamde graffers. De kinderen ontdekken dat zij in deze andere wereld over speciale krachten beschikken en zij besluiten de strijd aan te gaan met deze graaf en zijn monsters. Een strijd op leven en dood volgt…

Uitzending: vanaf zaterdag 26 februari, tussen 17.00 en 17.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL group