TitaTovenaar op vtmKzoom

28-02-2010 in Archief

Vanaf maandag 1 maart 2010 programmeert vtmKzoom de avonturen van TiTaTovenaaren zijn nieuwsgierige dochter Tika.

Deze Nederlandse kinderreeks, die geproduceerd is door de Efteling, is gebaseerd op de legendarische televisieserie van begin jaren zeventig.
De verhalen zijn nog steeds actueel en baden in de unieke TiTaTovenaarsfeer : alles draait rond de speelse Tika en haar tovervader TiTa die samen in een luchtkasteel wonen.

TiTa Tovenaar en Tika

Tika wil heel graag de gewone wereld verkennen, maar haar naïviteit brengt haar hierbij meermaals in de problemen. Gelukkig kan ze steeds rekenen op de hulp van haar vader. Ook tovenaarsleerling Kwark, een rol die gespeeld wordt door de Vlaming Michael Vercauteren, staat steeds klaar om voor haar in de bres te springen. De nieuwsgierige jongedame kan overigens zelf – net als haar pa – ook toveren. Tika kan de dingen rondom haar stilzetten door in de handen te klappen. De Grobbebollen Geeltje en Broer, die ook in het luchtkasteel wonen, zorgen voor de vrolijke noot. Terwijl kruidenheks Grobelia regelmatig de rust verstoort omdat ze uit is op de toverkracht van TiTaTovenaar.

De fratsen van TiTaTovenaar, Tika, Kwark, Grobelia en de Grobbebollen zijn vanaf maandag 1 maart 2010 driemaal per dag te volgen bij vtmKzoom om 08u10, 12u40 en 16u00.

Bron